Vi blir alltmer medvetna om de risker som omger oss i dagens samhälle. På en global nivå handlar det om klimatförändringar, terrorism, svält och översvämningar, medan det som berör flest människor i Sverige fortfarande är faror i vardagen som rökning, trafik och sjukdomar. Kunskap om hur risker uppfattas, kommuniceras och hanteras av individer och i samhället är viktig för att både offentliga och privata verksamheter ska fungera väl.
Risker i det moderna samhället : samhällsvetenskapliga perspektiv ger en introduktion till samhällsvetenskaplig riskforskning och presenterar aktuell svensk forskning. Boken behandlar riskbegreppet utifrån förutsättningen att vi lever i ett heterogent samhälle. Den visar att denna heterogenitet är viktig både för att förstå individens riskuppfattning och behov av kommunikation, och för att få ett begrepp om olika organisationers hantering av risker och kriser.
Boken vänder sig till studerande inom sociologi, socialpsykologi, psykologi och riskhantering på universitet och högskola samt yrkesverksamma inom krisberedskap och riskhantering.